Dostupni linkovi

Amfilohije kaže da nije kleo Đukanovića


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na promociji knjige Leonida Rešetnjikova “Vratiti se Rusiji” u beogradskom hotelu “Moskva” nije kleo premijera Crne Gore Mila Đukanovića, kako to u naslovima sugerišu pojedini mediji u Srbiji i u Crnoj Gori, nego je podsjetio na riječi iz testamenta Svetog Petra Cetinjskog, koje se odnose na vjernost “Cernogoracah i Berđanah” Rusiji i kazao da bi bilo dobro da ih sadašnji crnogorski premijer pažljivo pročita, ističu u Mitropliji crnogorsko primorskoj SPC u Crnoj Gori.

U saopštenju se potom citiraju riječi iz testamenta Svetog Petra Cetinjskog.

Mitropolit SPC Amfilohije je na spoljnopolitičke poteze Vlade reagovao kletvom na račun crnogorskog premijera Đukanovića, zbog uvođenja sankcija Rusiji.

Citirajući svetog Petra Cetinjskog, Amfilohije prije dva dana rekao „ko ne bio vjeran Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet 3.000 puta od mene”, upozoravajući Đukanovića da se upozna s tim riječima kada prvi put uvodi sankcije Rusiji.

Inače osoba na čijoj je promociji Amfilohije to izrekao u Beogradu, Direktor ruskog Instituta za strateška istraživanja (RISI) Leonid Rešetnjikov ustvrdio je da postoji velika razlika u ponašanju srpskog i crnogorskog rukovodstva u odnosu prema Rusiji.

Bivši pripadnik KGB-a tvrdi dad ok “Đukanović skida pantalone da bi se dopao”, srpska vlada maksimalno poštuje ruske interese.

"Milo Đukanović prosto iskače iz svojih pantalona da bi se dopao. Srpska vlada, naprotiv, vodi takvu politiku da maksimalno poštuje ruske interese. Konačno, razlikuje se i odnos Moskve prema Beogradu I Podgorici. Đukanović je izdao sjećanje na ruski, crnogorski I srpski narod. Đukanović je izdao naše uspomene. Uradio je tako da Crna Gora, prijatelj Rusije, sada postane neprijatelj Rusije.On će dobiti za to veliki orden ali će mu na strašnom sudu pripremiti kotao, rekao je Rešetnjikov za beogradsku Politiku, koja ga opisuje kao “šezdesetosmogodišnjaka milog lica”.

XS
SM
MD
LG