Dostupni linkovi

Malezijski avion sada traže samo pod vodom


Intenzivna potraga iz vazduha za nestalim malezijskim avionom danas je okončana, a brodovi takođe napuštaju udaljenu oblast Indijskog okeana koja je bila područje intenzivne potrage za nestalim avionom.

Australijske vlasti su saopštile da će središte istrage u narednim sedmicama biti intenzivna potraga ispod površine mora, u pokušaju da se otkrije šta se desilo sa avionom koji je nestao sa radara 8. marta sa 239 putnika i članova posade, prenio je AFP.

Osam država bilo je uključeno u potragu u Indijskom okeanu - Australija, Novi Zeland, Malezija, Japan, Južna Koreja, SAD, Velika Britanija i Kina - sa više od 300 aviona koji su preletali područje u potrazi za olupinom.

Ali, pošto njihovi napori da iz vazduha pretraže više od 4,5 miliona kvadratnih kilometara od 18. marta, nijesu urodili plodom, donijeta je odluka da se prekine sa potragom iz vazduha.

Australijske vlasti su ranije danas odbacile mogućnost da otkriveni materijal i hemikalije u Bengalskom zalivu potiču sa nestalog malezijskog aviona MH370, javila je TV stanica "Skaj njuz".

Kompanija za istraživanje okeana "Georezonans" saopštila je da je "detektovala elemente na okeanskom dnu koji odgovaraju materijalu Boinga 777".

"Otkrili smo hemijske elemente i materijal od koga se pravi Boing 777 - to su aluminijum, titanijum, bakar, olovna legura i drugi materijali", rekao je predstavnik kompanije Pavel Kursa australijskom TV kanalu "Sedam".

Njegov kolega Dejvid Poup je, pak, umanjio značaj ovog "otkrića", riječima da kompanija ne tvrdi da je definitivno riječ o MH370, ali da je trag koji treba da se prati.

Zona potrage za avionom prostire se na nekih 56.000 kvadratnih kilometara Indijskog okeana.

Malezijske vlasti su juče, prvi put, omogućile porodicama kineskih putnika iz aviona da čuju posljednju audio poruku koju je posada MH370 uputila kontroli leta, prenosi britanski "Independent".

Na snimku, sa navodno posljednjim riječima iz kokpita aviona prije nego što se izgubio sa radara, čuje se glas kontrolora u Kuala Lumpuru koji kaže: "Malezijski 370 kontaktira Ho Ši Min 120.9, laku noć".

Potom se čuje muški glas, kako se vjeruje nekog od posade, da odgovara sa : "Laku noć (od) malezijskog 370".

Zvaničnici su prenijeli prisutnima da kontrola leta više nije uspjela da uspostavi kontakt sa avionom, a poslije 20 minuta od snimljenog razgovora malezijske vazduhoplovne snage su na radaru uspjele da lociraju avion.

Vjeruje se da je do tog momenta avion već skrenuo sa planiranog kursa u smjeru ka Malajskom moreuzu.

Ovo je bio prvi u seriji planiranih sastanaka malezijskih zvaničnika sa porodicama kineskih putnika u Pekingu.
XS
SM
MD
LG