Dostupni linkovi

Lukšić:Reforme reporučuju Crnu Goru da dobije poziv u NATO


Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija i potpredsjednik Vlade, Igor Lukšić izjavio je u Vašingtonu da ostvarene reforme Crnu Goru preporučuju za pozivnicu za članstvo u NATO na jesen u Velsu.

Do sada ostvarene reforme u međusobno komplementarnim procesima evropskih i evroatlantskih integracija, veoma aktivna uloga u mehanizmima regionalne saradnje, doprinos operacijama očuvanja mira širom svijeta, između ostalog, preporučuju Crnu Goru za konačnu fazu integracije u NATO na samitu u septembru ove godine, rekoa je ministar Lukšić.

On u okviru radne posjete SAD-u učestvuje na konferenciji Atlantskog savjeta “Cjelovita i slobodna Evropa” koja se od juče i danas održava u Vašingtonu povodom obilježavanja značajnih jubileja za Evropu i NATO.

Tokom izlaganja na panelu “Konsolidacija juga Evrope”, potpredsjednik Lukšić je podvukao progres koji je Crna Gora ostvarila u četiri ključne oblasti u okviru evroatlantskih integracija - vladavina prava, reforma vojnog i bezbjednosnog sektora i jačanje javne podrške za članstvo u NATO.

Lukšić je zaključio da do sada ostvarene reforme u međusobno komplementarnim procesima evropskih i evroatlantskih integracija, veoma aktivna uloga u mehanizmima regionalne saradnje, doprinos operacijama očuvanja mira širom svijeta, između ostalog, preporučuju Crnu Goru za konačnu fazu integracije u NATO na samitu u septembru ove godine, saopšteno je iz MVPEI.
XS
SM
MD
LG