Dostupni linkovi

Smenjen ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić



Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je smenio ministra bezbednosti BiH Fahrudina Radončića, čime je ta odluka postala definitivna, pošto je smenu prethodno izglasao i Predstavnički dom.

Inicijativu je podnela Stranka demokratske akcije (SDA) posle februarskih nereda tokom kojih je, između ostalog, u Sarajevu zapaljena i zgrada Predsedništva BiH.

Kako se navodi u inicijativi za smenu, "tog dana je bezbednosna situacija u BiH bila značajno narušena i zbog toga ministar bezbednosti treba da odstupi".
rotiv smene glasala su dva delegata iz HDZ, a uzdržani su bili po jedan srpski i hrvatski delegat.

Radončić, koji je i predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, izjavio je juče da očekuje da bude smenjen na sednici Doma naroda.

On je za sarajevski portal Klix.ba rekao da je njegova smena zapravo epilog jačanja koalicije SDA i SDP i da mu odgovara da što pre bude razrešen.

"Eventualna smena je epilog teškog političkog sukoba između mene, s jedne strane, i gospode (Zlatka) Lagumdžije i (Bakira) Izetbegovića, s druge strane, u tumačenju, po meni opravdanog bunta nezadovoljstva naroda. Oni misle da je to antinarodni čin, koji treba sankcionisati, a ja sam se ponašao kao odgovoran političar koji razume svoj narod i ne želi da tuče svoj narod", kazao je Radončić.
XS
SM
MD
LG