Dostupni linkovi

Usvojene izmene opštinskih statuta u Zvečanu i Zubinom potoku


Odbornici skupština opština Zvečan i Zubin Potok su na današnjim sednicima, na preporuku kosovskog Ministarstva administracije i lokalne samouprave, usvojili određene izmene i dopune opštinskih statuta.

U opštini Zvečan sednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 odbornika koji su većinom glasova, bez glasova albanskih odbornika, usvojili izmene i dopune Statuta opštine Zvečan.

Izmenama i dopunama opštinskog Statuta izmenjen je član pet, u kojem se navodi da će simboli opštine biti definisani posebnom procedurom koja će biti usvojena dvotrećinskom većinom, od strane Skupštine opštine Zvečan.

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Nemanja Jakšić izjavio je da su i u ovoj opštini na severu Kosova odbornici usvojili određene izmene i dopune opštinskog statuta.

U opštini Leposavić u toku je sednica skupštine na kojoj se, takođe, raspravlja o usvajanju određenih izmena opštinskog statute, dok će u Severnoj Mitrovici o ovome biti reči najverovatnije 27. aprila.

Osim za opštinu Severna Mitrovica, ostale tri opštine na severu Kosova do danas su imale rok da obave izmene i dopune opštinskih statuta, u skladu sa preporukama Ministarstva administracije i lokalne samouprave.
XS
SM
MD
LG