Dostupni linkovi

Novi sudski proces zbog fotografija Žili Gaje,



Direktorka časopisa Klozer Lorans Pio i Sebastijan Valiela, čijim je fotografijama objelodanjena veza predsjednika Francuske Fransoa Olanda i glumice Žili Gaje, optuženi su za narušavanje intimnosti privatnog života drugih.

Pred prekršajnim sudom u Nanteru, u blizini Pariza, 1. jula pojaviće se i Karmin Perna, generalni direktor kompanije Mondadori, koja izdaje Klozer i Loran Vije, zet i saučesnik Sebastijana Valiele, saopštio je tužilac Rober Želi.

Proces će se voditi zbog fotografije na kojoj se vidi Žili Gaje kako sjedi za volanom u svom automobilu. Sporna fotografija objavljena je 17. januara u Klozeru, nedjelju dana pošto je u časopisu objelodanjena Olandova veza s glumicom.

Perna i Lorans Pio odgovaraće zato što su odobrili korištenje fotografije napravljene "u privatnom prostoru i bez pristanka glumice", naveo je Rober Želi.

Sud je 27. marta časopisu Klozer naložio da Žili Gaje plati odštetu od 15.000 eura zbog fotografija objavljenih 10. januara, kojima je objelodanjena njena veza s Olandom. Sud u Nanteru je tada naložio i da časopis na naslovnoj strani objavi presudu.
XS
SM
MD
LG