Dostupni linkovi

Radnici Metalca prekinuli protest ispred Vlade CG


Radnici nikšićkog Montavar Metalca prekinuli su protest ispred zgrade Vlade Crne Gore nakon što im je obećano da će im naredne sedmice biti isplaćene tri plate.

Predstavnici radnika rekli su agenciji Mina-business da se danas vraćaju u Nikšić, ali štrajk neće prekidati.

Radnici Montavar Metalca u ponedjeljak su počeli danonoćne proteste ispred zgrade Vlade, tražeći da im se obezbijedi socijalni program, isplate zaostale zarade i doprinosi.

Zaposleni u Metalcu štrajkuju od 18. decembra u fabrici, organizovali su i mirna okupljanja ispred Ministarstva ekonomije, pokušali i blokadu saobraćajnice Nikšić – Podgorica kod tunela Budoš, u čemu ih je spriječila policija.

Metalac u stečaju 2004. godine kupio je Goran Mladenović iz Slovenije za 450 hiljada EUR, da bi, nakon uspješnog poslovanja, pokrenuo dobrovoljnu likvidaciju tvrdeći da ne može raditi zbog duga od oko tri miliona EUR.

Početkom prošle godine fabriku je preuzeo izvršni direktor Nikola Furundžić, ali je Investiciono – razvojni fond postao vlasnik dvije trećine fabrike, nakon što je Erste banka od njih kao garanta države naplatila 1,5 miliona EUR.
XS
SM
MD
LG