Dostupni linkovi

Srbija:Razriješen zemjenik direktora BIA


Dragan Marković Markoni razriješen je sa mjesta zamenika direktora BIA, odlukom direktora te agencije, nezvanično saznaje B92.

Marković je u ponedeljak podnio zahtev za razrešenje sa funkcije, nakon što se našao u centru pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peurača".

Prema ranijim najavama, očekivalo se da će o Markovićevom razrešenju raspravljati Vlada Srbije na jutrošnjoj sednici, ali do toga nije došlo. Odluku o razrešenju je, prema nezvaničnim saznanjima B92, doneo direktor BIA Aleksandar Đorđević.

"Ne želim da iznijete neistine utiču na ugled Bezbednosno-informativne agencije i da se stvara utisak da s pozicije zamjenika direktora BIA utičem na istragu protiv Dragoljuba Peurače ili bilo koju drugu istragu. U tom smislu, u ponedeljak 31. marta podnijeću zahtjev direktoru BIA da me razreši funkcije zamjenika", naveo je u nedelju Marković u pismu medijima.

Marković je prošlog petka u policiji dao iskaz u svojstvu građanina o "slučaju Peurača".

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal nastavlja istragu protiv Dragoljuba Peurače, nekadašnjeg direktora Direktorata za rad u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i zapošljavanje, koji je uhapšen 19. marta zbog primanja mita.

U tom slučaju pominje se i ime Markovića, koji se zatekao na istom mjestu kada je njegov blizak prijatelj Peurača od dvije firme uzeo ukupno 65.000 eura mita.
XS
SM
MD
LG