Dostupni linkovi

U Mostaru dodijeljene nagrade “Večernjakov pečat”


Papa Franjo i umirovljeni papa Benedikt XVI. proglašeni su Osobom godine 2014. godine u BiH u izboru čitatelja Večernjeg lista BiH i njegova ocjenjivačkog suda

Prizanja su im dodjeljena u četvrtak navečer u Mostaru na 13. manifestaciji Izbora osobe godine "Večernjakov pečat“ koja se ove godine pod motom "Pečat za mir“ održala u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U ime dvojice papa priznanja je preuzeo apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je tom prigodom zahvalio Večernem listu, istaknuvši kako se nada da će mir, slodarnost i tolerancija biti temeljne vrijednosti na kojem će se graditi BiH a sve u sve u svrhu bolje budućnost za djecu ove zemlje.

Priznanja Večernjakov pečat u različitim kategorijama u četvrtak navečer još su dobilii: premijerka RS-a Željka Cvijanović, predsjednik SDA Sulejman Tihić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, budući srbijanski premijer Aleksandar Vučić, rektorica Sveučilištau Mostaru Ljerka Ostojić, hrvatski tenisač Ivan Dodig, Njemačka, Milona Von Habsburg, generalni direktor tvrtke M:TEL Goran Vlaović, direktor NAFF Jurinko Rajić, pjevačica Irma Karahmet, Blažo Grković te Gojko Đurić.

Svečanoj dodjeli Večernjakova pečata nazočili su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji su i pokrovitelji ove manifestacije, kao i brojni politički, diplomatski, crkveni, kulturni i drugi dužnosnici iz BiH, Republike Hrvatske i susjednih zemalja.
XS
SM
MD
LG