Dostupni linkovi

Erdogan blokirao Tviter


Turska je noćas blokirala pristup društvenoj mreži Tviter, nekoliko sati pošto je to najavio turski premijer Redžep Tajip Erdogan, javili su turski mediji.

Erdogan je zapretio da će blokirati Tviter zato što su na društvenim mrežama objavljeni njegovi prisluškivani telefonski razgovora koji ukazuju da bi on mogao da bude direktno umešan u skandal o korupciji.

"Ukinućemo Tviter. Baš me briga šta će da kaže medjunarodna zajednica", izjavio je Erdogan sinoć pred više hiljada svojih pristalica na predizbornom skupu uoči lokalnih izbora 30 marta.

Vest da je Tviter blokiran nije zvanično potvrdjena u Ankari ali na vebsajtu Turske uprave za telekomunikacije objavljen su četiri pravne odluke vezane za "twitter.com", medju kojima se navodi i mera zaštite na osnovu odluke državnog tužioca Istanbula.

Sa svoje strane korisnici Tvitera daju uputstva kako da se zaobidje blokada preko tekst servisa mobilne telefonske mreže.

Tokom protekle tri nedelje internetom je kružilo nekoliko tonskih snimaka razgovora u kojima su navodno učestvovali Erdogan, njegovi pomoćnici ili poslovni ljudi. Jedan razgovor je bio navodno i izmedju njega i njegovog sina.
XS
SM
MD
LG