Dostupni linkovi

Kacin:Šarić vrh ledenog brijega, ima još izazova


Evropski parlamentarac Jelko Kacin kazao je povodom hapšenja Darka Šarića da su očekivanja od Crne Gore da i dalje pokaže da može uspješno da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

“Slučaj Šarić je vrh sante leda, koji viri iz vode, to može da pluta, postoji ogroman volumen ispod nivoa, to treba da izađe na vidjelo, tako da tu ima još izazova”, kazao je Kacin za Radio Antena M.

Nakon što su zajedničku akciju minstarstva pravde Crne Gore i Srbije pozdravili poslanici i nadležne institucije- pohvale na račun dvije države stižu i sa evropskih adresa.

“Baš takav način međusobnog poštovanja je najbolja legitimacija da su Srbija i Crna Gora na putu ka uspješnom djelovanju institucija pravne države. Da budemo iskreni to je bilo moguće zbog potpune podrške institucija i zbog nastajanja da se to desi što je moguće brže. Ono što mi tražimo je da institucije samoinicijativno rade, da one imaju obavezu da se svakodnevno dokazuju u međusobnoj saradnji”, istakao je Kacin.

Prema njegovim riječima očekivanja od Crne Gore su da i dalje pokaže da može da se uspješno obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Specijalni sud u Beogradu odredio je Šariću pritvor do 60 dana.Pred Specijalnim sudom narko bos će se prvi put pojaviti 24. marta za kada je zakazan nastavak suđenja pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc više od tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

XS
SM
MD
LG