Dostupni linkovi

Srpske opštine na Kosovu sjutra o simbolima i statutu opština


Sednice skupština opština u severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, na kojima bi trebalo da budu usvojeni statuti i simboli opština, zakazane su za sutra u 17 sati, javalja dopisnik RSE.

Koordinator Upravljačkog tima Zajednice srpskih opština i gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izrazio je očekivanje da će statuti biti usvojeni i dodao da je predlog dokumenta na vreme dostavljen odbornicima.

"Očekujemo da i nadležno ministarstvu u Prištini prihvati naše statute jer smo se mi u njihovom sastavljanju azirali isključivo na zakonu o lokalnoj samoupravi", rekao je Jablanović.

On je objasnio da se statuti skupština opština međusobno razlikuju, ali da su usaglašeni po pitanju pečata, na kome je tekst za sve opštine isti: u prvom redu piše "Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN", u drugom redu je ime opštine, a u sredini grb opštine.

"Usvajanjem Statuta i simbola skupština opština stvoriće se svi tehnički uslovi za formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Jablanović.
XS
SM
MD
LG