Dostupni linkovi

Mrkonjić traži da se Miloševićima omogući povratak u Srbiju


Funkcioner SPS Milutin Mrkonjić na godišnjicu smrti Slobodana Miloševića položio cvijeće na grob i izjavio da njegova porodica treba da se vrati u Srbiju.

Na današnji dan, prije osam godina, u ćeliji Haškog tribunala preminuo je Slobodan Milošević.Njegov grob u Požarevcu Mrkonjić je i ove godine obišao. On je tom prilikom rekao novinarima da od sadašnjeg državnog vrha očekuje da omogući da se Miloševićeva porodica vrati u zemlju.

Mrkonjić je naveo i da bi država za sve ono što je Milošević uradio trebala da mu se oduži "da li kroz ulicu (koja bi nosila njegovo ime) ili na neki drugi način".

Upitan zašto lider socijalista Ivica Dačić nije danas u Požarevcu Mrkonjić je odgovorio da je Dačić danas na zadacima i da je SPS kompletan i jedinstven. "Dok sam u rukovodstvu SPS o svemu se dogovaramo i svako ide na svoje zadatke", rekao je Mrkonjić.

Upitan da li je u kontaktu sa Miloševićevom porodicoim Mrkonjić je odgovorio potvrdno dodavši da nije bitno gde se nalazi Marko Milošević.

A premijer Srbije Ivica Dačić danas je u Palati pravde Srbije rekao da "posle 14 godina treba konačno da se zna" da li porodica bivšeg predsjednika SRJ i Srbije može da se vrati u Srbiju i da to nije političko nego pravno pitanje.

Dačić je rekao da je red da se riješi to pitanje, ali da niko nije imao političke hrabrosti da se suoči s njim.
XS
SM
MD
LG