Dostupni linkovi

Željko Komšić na sastanku "NATO plus BIH"


Članovi Predsjedništva BiH utvrdili su danas u Sarajevu da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić predvodi delegaciju BiH na sastanku "NATO plus BiH", koji će, na inicijativu generalnog sekretara Alijanse Andersa fog Rasmusena, biti održan 18. marta.

"U delegaciji BiH biće i ministar odbrane Zekerijah Osmić, zamjenik ministra inostranih poslova Ana Trišić-Babić, komandant Zajedničkog štaba Oružanih snaga general-major Ante Jeleč i tri savjetnika članova Predsjedništva", rekao je novinarima nakon sjednice član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović.

On je naveo da će u naredna dva dana na Jahorini biti održan Drugi sastanak savjetnika za spoljnu politiku u kabinetima predsjednika zemalja učesnica "Brdo procesa", čiji je domaćin BiH.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH dalo je agremane za novoimenovane ambasadore Turske, Pakistana i Libije u BiH.

U okviru novog kontingenta Oružanih snaga u Multidimenzionalnoj integrisanoj stabilizacionoj misiju UN u Republici Mali, Predsjedništvo BiH odlučilo je da pošalje dva oficira Oružanih snaga BiH, dok je u vezi sa produžetkom mandata u kontingentu Oružanih snaga BiH u Organizaciono-stabilizacionoj misiji UN u Kongu donesena odluka o slanju pet oficira.

Radmanović je dodao da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo i Izvještaj o pomilovanjima u prošloj godini.
XS
SM
MD
LG