Dostupni linkovi

Kličko: Isti razlozi protesta u Ukrajini i BiHLider ukrajinske opozicije i kandidat za predsednika Ukrajine Vitalij Kličko ocenio je da su protesti u BiH kao i u Ukrajini "izazvani akutnim socijalnim problemima".

"Kao i u Ukrajini, i vi ste imali vlastiti mehanizam koji je izazvao proteste. To su zatvaranja fabrika i firmi u Tuzli. Ljudi su onda izašli na ulice i tako se usprotivili politici koju vode vlasti", izjavio je Kličko za sarajevski Dnevni avaz.

Poredeći proteste građana u BiH i Ukrajini, Kličko je istakao da su u obe države razlozi za demonstracije isti, a to je "neuspeh vlasti da dobro vode državu".

"U Ukrajini je taj problem bio pojačan nastojanjima da se uspostavi dikatura kroz nasilne nezakonite akcije policije i masakre", izjavio je Kličko.

On je ocenio da je Ukrajina danas u dubokoj političkoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi, što je rezultat ogromne nesposobnosti i korumpiranosti vlasti.

Kao rezultat toga, počela je revolucija u Ukrajini, rekao je Kličko i dodao da su građani ustali u odbranu vlastitih ustavnih prava.
XS
SM
MD
LG