Dostupni linkovi

Ferdinand Jukić pronađen mrtav u Remetincu



Bivši vlasnik i direktor Badela Ferdinand Jukić, poznat i kao trgovac oružjem, jučer ujutro pronađen je mrtav u svojoj sobi u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa, javlja Hina.

U zagrebački zatvor pozvani su policija i državno odvjetništvo kako bi se utvrdile sve okolnosti, a na njegovom tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja. Jukić je u travnju 2012. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je zajedno s bivšim zamjenikom generalnog direktora Ivanom Devčićem tvrtku koja je bila jedan od najvećih proizvođača pića oštetio za milijun kuna, proizvodeći viškove alkohola koji su se prodavali 'na crno'.

Osim po malverzacijama na štetu Badela i trgovini oružjem, Jukić se u medijima spominjao kao suradnik tajnih službi, a prije nekoliko godina na HTV-u je izjavio da ima pisanu zapovijed da se u opkoljeni Vukovar ne šalje oružje te dokumentaciju o transakcijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske.

Mediji su ga često spominjali i zbog prijava neuspjelih atentata, ali i licitiranja više od 300 tisuća kuna za bistu predsjednika Franje Tuđmana na jednoj dobrotvornoj aukciji, sredinom devedesetih godina, za koju navodno nikada nije dao novac. Jukić je u javnosti govorio da je držao u rukama dragulje koji se spominju u slučaju Zagorec.
XS
SM
MD
LG