Dostupni linkovi

Ljajić: Saradnja sa Hagom i dalje toplo-hladnoSaradnja Srbije sa Haškim trbunalom i dalje teče po sistemu toplo-hladno i sada je na Savetu bezbdnosti Ujedinjenih nacija da odluči da li će osuđeni za ratne zločine moći da izdržavaju kazne u Srbiji, rekao je danas predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

"Naši predstavnici su prošle nedelje išli u Hag kako bi raspravljali o toj našoj incijativi... Očigledno je da je sada loptica prebačena na Savet bezbednosti koji će doneti odluku na osnovu mišljenja Haškog trbunala koji će prethodno ispitati stanje u našim zatvorima", kazao je Ljajić za televiziju "Pink".

On je kazao da je do sada Haški tribunal odbijao incijativu zato što je 80 odsto sudija bilo protiv da osuđeni izdržavaju kaznu u Srbiji jer bi se prema njima ohodili "kao prema herojima".

Ljajić je kazao i da je "kasno za politički dogovr" o povlačenju tužbe i kontratužbe Srbije i Hrvatske za genocid i naglasio da "očigledno u Hrvatskoj nije bilo hrabrosti".
XS
SM
MD
LG