Dostupni linkovi

Džumhur po povratku: Očekujem plasman u top 100


Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur do kraja godine očekuje plasman među 100 najboljih tenisera sveta.

Uspešnim nastupom na Australian Openu Džumhur će na narednoj ATP rang listi ostvariti napredak oko 40 mesta i biti rangiran oko 145. pozicije, što mu je pre odlaska u Australiju, kako je rekao, bio cilj za ovu godinu.

"Zahvaljujući uspehu u Australiji napraviću pomak na rang listi koji će biti oko 144. mesta. Napredak od 40 i više pozicija u ovom trenutku je veliki uspeh, a razlika do 130. mesta je vrlo mala. Mogu definitivno reći da će 2014. godina biti ta u kojoj svi mogu očekivati moj ulazak u Top 100, jer sada već mogu da razmišljam o tome", kazao je Džumhur novinarima na Sarajevskom aerodromu, po dolasku iz Melburna gde je na prvom Grand slam turniru sezone došao do trećeg kola.

Džumhur je u Australiji odigrao šest mečeva i ostvario pet pobeda, tri u kvalifikacijama i dvije u glavnom delu turnira. U trećem kolu zaustavio ga je sedmi igrač sveta Čeh Tomaš Berdich.

Kada su u pitanju dalji nastupi, Džumhura prvo očekuje nastup u Dejvis kupu gde BiH igra protiv Grčke. Potom će uslediti ATP turniri, ali Džumhur navodi da još nije odlučio na kojem od njih će da igra.
XS
SM
MD
LG