Dostupni linkovi

Kukan: Pregovori osnova za ključne reforme


Početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom 21. januara je pozitivan signal za zemlju da iskoristi trenutni zamah i da bude "sto odsto posvećena daljim reformama", ocenio je poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

"Nadam se da će početak pristupnih pregovora doneti više podstreka za reforme u zemlji. To je važan korak u dugom procesu i Srbija se kreće u dobrom smeru", rekao je evropski parlamentarac u izjavi Tanjugu uoči prve međuvladine konferencije Srbije i EU kojom u utorak i zvanično počinju pregovori sa Briselom.

Kukan, koji je član grupe poslanika - "Prijatelji Srbije", naglasio je da vlasti u zemlji treba da iskoriste trenutni zamah u dosadašnjem procesu evrointegracija.

"Brojne su oblasti u kojima Srbija mora da bude sto odsto posvećena daljim reformama. To uključuje pravosuđe, borbu protiv kriminala i korupcije, diskriminacije, kao i unapređivanje ljudskih prava i prava manjina", objasnio je on.

Slovački poslanik iz grupacije Evropske narodne partije u EP ističe da je i dijalog sa Prištinom važan za dalje napredovanje u procesu evropskih integracija.

"Nadam se da će dve strane shvatiti važnost onoga što je do sada postignuto. Svi dogovori su dobra osnova za izgradnju boljih odnosa između Beograda i Prištine", ocenio je Kukan.
XS
SM
MD
LG