Dostupni linkovi

Nikšić - Cvijanović: Jedinstveno prema MMF-u


Usaglašeni su stavovi vezana za brojna pitanja koja se tiču dvije entitetske vlade, izjavio je nakon sastanka s predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, federalni premijer Nermin.

Nikšić je naglasio da su otklonjene dileme vezane za projekt Južni tok te da će Vlada FBiH u toku današnjeg dana ili sutra dobiti kompletan elaborat o kojem će se izjasniti i uputiti mišljenje Vijeću ministara BiH, kao što je to već uradila Vlada RS-a, nakon čega će potpuno ravnopravno participirati u projektu. Kazao je da je na sastanku dogovoreno davanje uputstva direktoru Elektroprenosa BiH za pokretanje realizacije prvih investicija u elektroenergetsku mrežu BiH, vrijednih oko 50 miliona KM.

“Također, usaglašeno je da ćemo imati jedinstven pristup prema Misiji MMF-a u BiH i nadamo se da će do kraja mjeseca biti odobrena tranša koju smo trebali dobiti krajem 2013.”, rekao je Nikšić.

Predsjednica vlade RS-a naglasila je da su dvije strane odlučile da kroz partnerstvo i dijalog dolaze do konkretnih rješenja koja su u stanju da provedu, što je poprilično nova situacija u Bosni i Hercegovini. “Jedna od ključnih stvari za nas je bio razgovor o aranžmanu s MMF-om i dobili smo dobre vijesti, jedino mi je žao što nismo mogli da ispunimo sve svoje obaveze u planiranoj dinamici”, kazala je Cvijanović.
XS
SM
MD
LG