Dostupni linkovi

Lukšić: Svi u vladi bili za kupovinu kampa Zatica


U Skupštini je pred Odborom za antikorupciju počelo kontrolno saslušanje ministara unutrašnjih i vanjskih poslova, Raška Konjevića i Igora Lukšića, i vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselina Vučkovića u vezi sa kupovinom kampa na Zlatici za 8,4 miliona eura.

Potpredsjednik Vlade i šef diplomatije Igor Lukšić kazao je da na Vladi i nadležnim komisijama nije bilo izdvojenog mišljenja da kupovina kampa nije dobro rješenje.Lukšić, koji je u to vrijeme bio premijer, rekao je da je na sjednici Vlade u julu 2011. donešena jednoglasna odluka o tome.

Lukšić je kazao kako, prema njegovom saznanju nije bilo koruptivnih radnji, ali i precizirao da detalje ne može da komentariše, jer nije pozvan niti nadležan.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da je kao poslanik smatrao da je to loše rješenje i da kamp ni danas ne zadovoljava potrebe specijalne jedinice i da iziskuje ulaganja.Inače, članovi Odbora su skoro sat raspravljali da li da počnu rad, jer Veselin Vučković nije došao na saslušanje.

Vučković je, u dopisu koji je poslao Odboru, potvrdio da je Tužilaštvo otvorilo postupak o kupovini kampa koju je potpisao Veselin Veljović, tadašnji direktor Uprave policije.
XS
SM
MD
LG