Dostupni linkovi

Odalović: Nastavak istraživanja Rudnice u martu 2014.


Radna grupa za nestale biće održana početkom februara u Prištini, a ne u Beogradu, a nije realno da se lokacija potencijalne masovne grobnice u Rudnici istraži pre marta 2014. godine, izjavio je predsednik Komisije za nestale Veljko Odalović.

Na ispitivanju lokacije radiće i Institut za sudsku medicinu, a delegaciji Prištine biće omogućen monitoring, dok će posmrtni ostaci biti predati međunarodnoj komisiji za nestale, preneo je sinoć RTS.

Kako je navedeno, Odalović, na čije je insistiranje doneta odluka da radna grupa bude održana u Prištini, a ne kako je prethodno planirano u Beogradu, u Rudnici se sreo s predstavnicima grupe za nestala lica iz Prištine i porodicama nestalih.

Prema rečima Odalovića, tek u martu obaviće se sve pripreme za detaljno ispitivanje lokacije, kada će se znati kog je obima potencijalna grobnica u Rudnici, a lokacija i dalja istraživanja su u nadležnosti višeg suda u Beogradu.
"Mi smo neko ko će biti puna podrška krajnje profesionalno, odgovorno i transparentno u delu u kome to ne ugrožava bilo koju istražnu radnju da se istražni postupak okonča", rekao je Odalović.

U Prištinskoj komisiji za nestale smatraju da je sada najvažnije da su ostaci pronađeni, a da još nema podataka o tačnom broju žrtava.
XS
SM
MD
LG