Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Set antikoruptivnih zakona na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiHU Sarajevu će danas početi dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na čijem predloženom dnevnom redu je nekoliko zakona najavljenih po redovnoj, hitnoj i skraćenoj proceduri.

OHR je pozvao Parlament Federacije BiH da žurno usvoji predložene izmjene i dopune Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH. Pred poslanicima će se naći zakoni iz seta antikoruptivnih propisa, među kojim su zakoni o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, te o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Po hitnom postuku trebali bi biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH i Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine trebali bi biti razmatrani također po hitnom postupku.
XS
SM
MD
LG