Dostupni linkovi

Set antikoruptivnih zakona na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH



U Sarajevu će danas početi dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na čijem predloženom dnevnom redu je nekoliko zakona najavljenih po redovnoj, hitnoj i skraćenoj proceduri.

OHR je pozvao Parlament Federacije BiH da žurno usvoji predložene izmjene i dopune Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH. Pred poslanicima će se naći zakoni iz seta antikoruptivnih propisa, među kojim su zakoni o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, te o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Po hitnom postuku trebali bi biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH i Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine trebali bi biti razmatrani također po hitnom postupku.
XS
SM
MD
LG