Dostupni linkovi

Brat čelnika "Zlatne zore" pod istragom zbog tetovaže


Generalštab vojske Grčke pokrenuo je istragu protiv potporučnika Aleksandera Kasidiarisa, koji je fotografisan tokom nacističkog pozdrava dok na stomaku ima istetoviran natpis “četnik” na ćirilici.

Naime, brojni tajni podaci o delovanju pripadnika i članova "Zlatne zore" otkriveni su na kompjuteru pritvorenog lidera partije Nikosa Michaloliakosa i portparola partije Iliasa Kasidiarisa koji su među osobama koje se terete za vođenje kriminalnom grupom u Grčkoj, prenose podgoričke "Vijesti".

Na fotografijama i snimcima mnogi od njih otvoreno vređaju demokratiju i pokazuju sklonost paravojnim aktivnostima što je, prema grčkim vlastima, dovoljan dokaz za pokretanje tužbe protiv njih.

Takođe, grčka policija je pronašla više fotografija i snimaka na kojima poznati članovi stranke "Zlatna zora" pričaju o svojoj ideologiji i budućim planovima.

Aleksandar Kasidiaris je inače brat Iliasa Kasidiarisa, zloglasnog poslanika neonacističke stranke "Zlatna zora" koji je u mladalačkim danima bio specijalac grčke vojske na Južnom Kipru.

Grčki list "Kathimerini" navodi da je brat Kasidiarisa fotografisan kako drži ruku u nacističkom pozdravu sa tetovažom "četnik" na prsima.
XS
SM
MD
LG