Dostupni linkovi

Brisel: ključna runda dijaloga Beograda i PrištineNova runda dijaloga Beograda i Prištine počeće danas u Briselu pregovorima o pravosuđu na Kosovu.

Kako je najavljeno, sastanku će prisustvovati, osim premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Razgovori Beograda i Prištine, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, kako se najavljuje, biće ključni za odluku Evropskog savjeta o zakazivanju prve međuvladine konferencije Srbije i EU koja bi trebalo da označi početak pristupnih pregovora sa EU.

Na marginama sastanka, Ešton i ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić potpisaće administrativni sporazum između Evropske odbrambene agencije i Ministarstva odbrane Srbije, saopštila je portparol Ketrin Ešton, Maja Kocijančič.

Takođe, sporazum će potpisati privredne komore Srbije, Kosova i Asocijacija evropskih privrednih komora, a dokument bi trebalo da potpišu predsjednici komora Željko Sertić i Safet Grdžaliju i generalni sekretar evropskih komora Arnaldo Abruzini.
XS
SM
MD
LG