Dostupni linkovi

Vehabija preti Ljajiću i RadončićuPripadnik vehabijskog pokreta iz Novog Pazara Mirza Ganić uputio je pretnje srpskom ministru Rasimu Ljajiću i ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću koji su inicirali zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH, piše danas sarajevski Dnevni avaz.

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je prošle sedmice Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakona čiji je predlagač ministar Radončić, kojom se predviđa krivična odgovornost i kazne za građane BiH koji protivzakonito organizuju odlaske u strane paravojne ili parapolicijske formacije.

Devetnaestogodišnji Mirza Ganić koji se u Siriji bori na strani pobunjenika i koristi ratničko ime Ebu Šehid, postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije ministara Ljajića i Radončića uz natpis "Prostitutke Zapada".

"Ovo su izdajnici islama i kafiri (đavoli), ljudi koji traže da se zabrani ono što je Allah naredio 'Dakle, traže uvođenje 'zakona' koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo možda i
ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu", napisao je Ganić.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je prošle sedmice agenciji Beta da se zalaže da organizovani odlazak srpskih državljana na poprišta sukoba, poput Sirije, bude tretiran kao krivično delo.
XS
SM
MD
LG