Dostupni linkovi

Premijerka Slovenije danas u Moskvi o gasovoduSlovenačka premijerka Alenka Bratušek danas će odputovati u radnu posjetu Moskvi, gdje će sa kolegom Dmitrijem Medvedevim razgovarati o jačanju odnosa između dvije države, učestvovati na rusko-slovenačkoj investicionoj konferenciji, a jedna od tema će biti i gasovod Južni tok.

Premijerka će nastojati da ubrza izgradnju gasovoda, saopštavaju slovenački mediji koji ističu i vijest da projekat ruskog giganta Gasprom nije, kako tvrdi Evropska unija, u skladu sa evropskim zakonodavstvom i da šest država EU mora bilateralne sporazume o izgradnji plinovoda ponovo uobličiti.

Slovenačka firma Plinovodi, koja je sa ruskim investitorom osnovala zajedničko preduzeće, kaže da je Južni tok kroz Sloveniju u skladu sa slovenačkim, pa prema tome i evropskim zakonodavstvom.

Problemi oko Južnog toka su sigurno jedan od razloga što slovenačka premijerka danas neće razgovarati i sa predsjednikom Vladimirom Putinom, prenose agencije.

Prije odlaska u Rusiju predsjednica vlade Alenka Bratušek je boravila u Milanu na italijansko-slovenačkoj investicionoj konferenciji.
XS
SM
MD
LG