Dostupni linkovi

Sergej Trifunović nepoželjan na JahoriniBoračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona saopštila je danas da podržava akciju "Dan za ljubav na Jahorini", ali da se protivi da na toj manifestaciji učestvuje glumac Sergej Trifunović.

U saopštenju upućenom Olimpijskom centru Jahorina i kompaniji M:tel, koji 14. decembra organizuju tu akciju, borci Sarajevsko-romanijskog regiona navode da je Sergej Trifunović "nepoželjna osoba na ovom području".

Oni zameraju Trifunoviću bliskost s generalom Armije BiH Jovanom Divjakom, koga doživljavaju kao "jednog od najvećih ratnih zločinaca nad srpskim narodom, sa čijih ruku još nije oprana krv nedužnih mladića iz Dobrovoljačke ulice, Skenderije i cele teritorije grada Sarajeva".

"Trifunović se za te svoje postupke nikada nije izvinio, barem porodicama poginulih i masakriranih mladića koji su samo hteli da mirno izađu iz Sarajeva i vrate se svojim kućama u Republiku Srpsku i, većinom, u svoju rodnu Srbiju", stoji u saopštenju.

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona pozvala je organizatore da na Jahorinu pozovu nekoga drugog, imajući u vidu da, kako su naveli, može doći do neželjenih posledica.
XS
SM
MD
LG