Dostupni linkovi

Poruka iz Moskve CG: Rusija se protivi širenju NATO-a


Rusija nije promijenila raniju politiku u odnosu na Crnu Goru, a to znači i na njeno opredjeljenje da udje u NATO, prenio je podgorički list Vijesti informaciju crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Iz Ministarstva je preneseno da je amabasador Crne Gore u Moskvi Zoran Jocović zatražio objašnjenje u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova povodom nedavne izjave amabasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina u vezi sa politikom Crne Gore.
Podjsetimo ruski ambasador je opredjeljenje Crne Gore da udje u NATO označio kao "majmunsku politiku".

Kako prenose "Vijesti", jedan funkcioner ruskog MIP-a Jocoviću je rekao da je suvereno pravo svake zemlje da odlučuje o svom članstvu u drugim organizacijama, ,ali da se Moskva protivi širenju NATO-a.

List navodi da iz objašnjenja crnogorskog Ministarstva nije jasno da li se ruski dužnosnik izvinio zbog izjave Čepurina.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je ranije izjavu Čepurina ocijenilo kao "neprihvatljivu i nepristojnu", dok je ministrica obrane Crne Gore Milica Pejanović Djuršić pomenutu izjavu ocijenila kao skandaloznu.
XS
SM
MD
LG