Dostupni linkovi

Mirjana Sanader na suđenju za Fimi mediju


Na suđenje u slučaju Fimi medija stigla je supruga bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Mirjana Sanader koja je već trebala biti ispitana, ali je nedolazak ispričala odlaskom na stručni sumpozij.

Sutkinja Ivana Čalić zbog toga ju je kaznila s 5000 kuna. Supruga Ive Sanadera bi, osim o obiteljskoj imovini, trebala odovoriti i je li bila u obiteljskoj vili kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić Sanaderu navodno donio 15 milijuna kuna izvučenih iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media.

Osim nje trebao je biti ispitan i njen otac Ivo Šarić koji je u međuvremenu dostavio liječničku dokumentaciju iz koje proizlazi da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban svjedočiti.

Na zadnjem ročištu kćeri bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, Bruna i Petra Sanader, nisu svjedočile na suđenju svom ocu u slučaju Fimi media jer su se pozvale na zakonsku blagodat da ne moraju svjedočiti protiv člana obitelji.

Bruna i Petra Sanader na sud su pozvane jer su obuhvaćene tzv. prijedlogom za prošireno oduzimanje imovinske koristi, odnosno jer su im nakon pokretanja kaznenog postupka protiv njihova oca, osumnjičenog za korupciju, blokirani bankovni računi.

Ivo Sanader optužen je da je "zaradio" 15 milijuna kuna izvlačenjem novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media, koja je navodno punila i HDZ-ov crni fond.
XS
SM
MD
LG