Dostupni linkovi

Srbija: Meštani Skela blokirali put zbog azilanata


Meštani Skela blokirali su put kod Obrenovca, nakon što su u njihovo mesto stigla dva autobusa sa azilantima, za koje nema mesta u centru u Bogovađi.

Da su nezadovoljni meštani blokirali put potvrdio je za B92 predsednik Mesne zajednice Skela Života Mirčetić.

Podsetimo, Vlada Srbije nedavno je donela odluku da se oko 200 azilanata iz Centra u Bogovađi, koji je inače pretrpan, smesti u radničke barake kod Obrenovca.

Međutim, lokalno stanovništvo Ušća i Skela, kao i njihovo rukovodstvo, protive se takvoj odluci i ne žele novi centar za azil u svojoj blizini jer se, kako su rekli, plaše za svoju i bezbednost svoje dece.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, pak, kaže da je nedopustivo da 200 azilanata bude u blizini termoelektrane koja proizvodi 60 posto srpske struje i da to predstavlja ozbiljan bezbednosni problem. Takođe smatra I da azilantima u novom smeštaju nisu obezbeđeni osnovni uslovi za život.

S druge strane, zaštitnik građana Saša Janković, gostujući u vestima B92, je rekao da je država dužna da azilantima obezbedi human smeštaj i da se radi o ljudima koji sa sobom nose jad i bedu i da ih niko ne želi u svom komšiluku, a to ne bi trebalo tako da bude.
XS
SM
MD
LG