Dostupni linkovi

U Sarajevu odata počast žrtvama Vukovara


Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) organizovalo je u nedelju u Sarajevu mirovnu akciju pod nazivom "Odajmo počast žrtvama Vukovara", a povodom 22. godišnjice od okupacije i pada toga grada.

Akcija je održana pred sarajevskom katedralom satom ćutnje, od 12 do 13 sati. Aktivisti udruženja koji su bili odeveni u crno i imali crne transparente sa natpisima "Odajmo počast žrtvama" i "Nacionalizam ubija" ovim su želeli da pošanju znak solidarnosti sa žrtvama vukovarske opsade i zločina počinjenog u Ovčari, prenosi portal klix.ba.
"Kao predstavnici udruženja posebno naglašavamo da je ovo prvo javno obeležavanje vukovarske opsade u Sarajevu. Takođe, niko od naših zvaničnika dosad nije u ime države otišao u Vukovar na obeležavanje godišnjice stradanja i tako se solidarisao sa žrtvama. To će sutra učiniti naši aktivisti tako što ćemo otići u Vukovar i odati počast žrtvama, jer je to zločin koji se tiče svih nas. Mi ćemo biti prva nevladina organizacija iz BiH koja će položiti venac u ime svih građana Sarajeva u Vukovaru", rekao je Edvin Kanka Ćudić, koordinator akcije.
XS
SM
MD
LG