Dostupni linkovi

Vidošević smijenjen s čela HGK


Nadzorni i Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučili su danas da se predsjednika HGK Nadana Vidoševića privremeno udalji s te funkcije. Za vršitelja dužnosti predsjednika u tranzicijskom je razdoblju imenovan Darko Petričević, izjavio je sam Petričević nakon sjednice Nadzornog i Upravnog odbora HGK.

"Postojeći predsjednik Nadan Vidošević u ovim se okolnostima privremeno udaljuje s pozicije predsjednika Upravnog odbora i HGK, a Upravni je odbor iz svojih redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog razdoblja do imenovanja novoga", izjavio je novinarima Petričević.

Skupština se, kaže, mora održati u iduća dva dana, znači 15. studenoga, a na njoj će se odobriti danas donesene odluke Upravnog odbora. Idući tjedan će se Upravni odbor ponovno sastati kako bi pripremio kriterije za biranje novog predsjednika HGK, na novoj skupštini koja će biti generalna i datum te skupštine će se tek odrediti, rekao je Petričević dodajući kako je on, kao v.d. u tranzicijskom razdoblju zadužen za provedbu svih radnji koje su predviđene da bi HGK normalno funkcionirala.

Uhićeni dugogodišnji predsjednik HGK Nadan Vidošević prenoćio je u policijskoj jedinci za zadržavanja. Danas bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, a nastavlja se i pretraga njegovih nekretnina.

Vidošević je uhićen jučer ujutro zbog sumnje da je povezan sa slučajem Remorker, to jest izvlačenjem oko 32 milijuna kuna iz HGK, institucije kojoj je na čelu 18 godina.
XS
SM
MD
LG