Dostupni linkovi

Ružić: Nema novih uslova Brisela za Srbiju


Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za evrointegracije Branko Ružić rekao je da nema novih uslova za pristup Srbije u EU, ali da postoje stvari na koje se Beograd obavezao, kao što je provođenje Briselskog sporazuma.

"To moramo da ispunimo", rekao je Ružić poslije posjete Berlinu i Londonu, navodeći da su poruke iz tih gradova realistične.

On je naveo da sve zemlje u procesu pridruživanja imaju svoje specifičnosti, a da je specifičnost Srbije odnos Beograda i Prištine.

"Važno je da svi imamo zajednički cilj, a to je Srbija u EU", rekao je Ružić za RTS.

On je pozvao Srbe da glasaju na ponovljenim izborima 17. novembra, dodajući da je pozitivno ocijenjeno što je Vlada pozvala Srbe da izađu na izbore.

Govoreći o pregovaračkom okviru EU za Srbiju, Ružić je rekao da će on biti u interesu Srbije i da je i u Berlinu i u Londonu mogao da čuje da ne žele da otežavaju put ka EU.

"Taj dokument rade države članice i sve one, kao i Srbija imaju zajednički cilj, a to je ulazak naše zemlje u EU", napomenuo je Ružić.

On je dodao da još ne postoji konsenzus o tome kada bi trebalo da bude održana međuvladina konferencija, ali da njeno održavanje nije dovedeno u pitanje.
XS
SM
MD
LG