Dostupni linkovi

U Laktašima satanak direktora policija zemalja regiona



U Laktašima kod Banjaluke danas je održan sastanak direktora policija Republike Srpske, Federacije BiH, državnih policijskih agencija BiH, Crne Gore i Hrvatske na kome je razgovarano o borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Kako je saopšteno, direktor policije Srbije Milorad Veljović i njegov tim nisu prisustvovali zbog smrtnog slučaja.

Direktor policije RS Gojko Vasić, koji je organizator sastanka, rekao je da je saradnja između policijskih agencija u BiH i okruženja veoma dobra, dodavši da tu saradnju treba unaprediti kako bi se policijske agencije u region na adekvatan način suprotstavile savremenim oblicima organizovanog kriminala.

Direktor Policije Hrvatske Vlado Dominić kazao je da je za tu zemlju veoma bitna i borba protiv ilegalne migracije stanovništva, s obzirom na to da je Hrvatska nedavno postala članica EU.

Bez obzira na tio što je Hrvatska sada u EU, dodao je on, saradnja policija u regionu bitna je zbog činjenice da kriminalci ne poznaju granice.

Direktor Policije Crne Gore Slavko Stojanović rekao je da su na današnjem sastanku razmenjena operativna saznanja, utvrđeni novi modaliteti saradnje radi presecanja svih oblika organizovanog, teškog i prekograničnog kriminaliteta.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić tvrdi da je povezanost policija u regionu doprinela da se sve manje govori o "balkanskoj ruti preko BiH, jer je faktički nema".
XS
SM
MD
LG