Dostupni linkovi

Pred Skupštinom Zagreba prosvjed potiv cijepanja Holdinga


Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine danas se govori o izdvajanju novih šest podružnica iz Zagrebačkog holdinga - Zagrebačkih cesta, Zagrebparkinga, Autobusnog kolodvora, Robnih terminala, Zagrebačkog velesajma, Vladimira Nazora i Digitalnog grada.

Nastavak je to cijepanja Holdinga i vraćanja podružnica u status trgovačkih društava u kojem su i bile do spajanja u megatvrtku koju je svojedobno osmislio gradonačelnik Milan Bandić.

Ispred Stare gradske vijećnice, okupilo se nekoliko stotina građana, predstavnika udruga i sindikata Zagrebačkog holdinga u prosvjednoj akciji protiv odvajanja i privatizacije te davanja u koncesiju podružnica Holdinga.

"Želimo jasno poručiti Gradskoj upravi da ne damo našu imovinu i da ne damo naše komunalne usluge", kazao je Teodor Celakoski iz "Prava na grad". Ustvrdio je kako su apsolutno protiv privatizacije bilo kojeg javnog servisa koji ima status monopola, posebice Čistoće te Vodoopskrbe i odvodnje jer će, smatra Celakoski, u protivnom javni servis pasti u ruke nepouzdanih aktera koji će grad moći ucjenjivati.

Gradonačelnik Bandić je tijekom aktualnog sata prosvjednike ispred Stare gradske vijećnice nazvao "šetačima koji nemaju što raditi ispred Skupštine za radnog vremena". "Među njima sigurno nema vozača Čistoće ili ZET-a. Oni voze", dodao je Bandić.
XS
SM
MD
LG