Dostupni linkovi

Marko Mišković na slobodi za 3,3 miliona evra


Specijalni sud u Beogradu odlučio je da Marko Mišković bude pušten iz kućnog pritvora za jemstvo od oko 3,3 miliona evra, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Sud je prihvatio predlog Miškovićeve odbrane da mu se mera zabrane napuštanja stana, uz elektronski nadzor, zameni upisom hipoteke na nepokretnosti i to na lokal u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu od 250 kvadratnih metara.

Sinu vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića biće skinuta elektronska narukvica i odobreno da napusti stan nakon upisa hipoteke. To je prvostepena odluka, na koju Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koja, međutim, ne zadržava izvršenje ove odluke.

Marko Mišković u kućnom pritvoru proveo je šest meseci, nakon što je prebačen iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u koji je dospeo 12. decembra prošle godine.

Miroslav Mišković pušten je iz pritvora sredinom juna uz jemstvo od 12 miliona evra.

Miškovići su, zajedno sa vlasnikom Nibens grupe Milom Đuraškovićem, bili uhapšeni 12. decembra prošle godine zbog malverzacija sa putarskim preduzećima kojima je, kako se sumnja, budžet Srbije oštećen za oko 30 miliona evra.

U tom predmetu ima još 9 osumnjičenih, od kojih je samo još Đurašković u kućnom pritvoru, dok se ostali brane sa slobode. Protiv njih je podignuta optužnica a pripremno ročište u tom procesu trebalo bi da počne 14. oktobra nakon što je odloženo sredinom avgusta.
XS
SM
MD
LG