Dostupni linkovi

Jovanović: Protest JSO je bila oružana pobunaPredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas u Specijalnom sudu da je za njega neosporna činjenica da je protest pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) 2001. godine bila oružana pobuna i uvertira u ubistvo premijera Zorana Đinđića dok su advokati odbrane istakli da on nije kredibilan svedok i da će to dokazati.

Jovanović je u nastavku suđenja osmorici pripadnika rasformirane JSO istakao i da novembar 2001. godine "pamti kao da se juče desio".

On je potvrdio da je razgovarao s pripadnikom zemunskog kriminalnog klana Dušanom Spasojevićem u Šilerovoj ulici i da je na taj sastanak otišao u prisustvu pripadnika policije.

Jovanović je kazao da je napravljen spisak ljudi koji su iz Žamdarmerije podržali JSO ali da su Nebojša Čović i Dragoljub Mićunović zabranili da se taj spisak pojavi u javnosti.

On je govorio i o svom sastanku u Kuli sa Ulemekom i da mu je tom prilikom kazao da neće biti kompromisa.

Jovanovića je predsedavajući sudija više puta opomenuo zato što je JSO nazvao zločinačkom organizacijom, a njene članove ubicama.
XS
SM
MD
LG