Dostupni linkovi

Kolegij Predstavničkog doma o inicijativi za smjenu ministra Šarovića


Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović kazao je da će inicijativa SNSD-a za smjenu ministra Mirka Šarovića biti danas na Kolegiju Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Vidjet ćemo, dodao je, kakav će biti stav Kolegija vezano za ovu inicijativu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić kazao je danas u Sarajevu novinarima da zahtjev za smjenu SDS-ovih kadrova nema nikakve veze s njihovim radom, 'nema nikakve veze s bilo čime što su oni loše napravili'.

'Ovo je čisto pokazivanje sile Milorada Dodika i na neki način poruka koju on želi da pošalje da, ne samo da kontroliše apsolutno situaciju u Banjoj Luci nego to radi i u Sarajevu' - kazao je Bosić.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu državnog parlamenta Šefik Džaferović je kazao novinarima da je SDA već kazala svoj stav.

'Mi nećemo podržati tu smjenu, mi ćemo biti protiv te smjene. Smatramo da godinu dana prije izbora,vrijeme je da treba prestati s tim silnim prekompozicijama vlasti u BiH koje su obilježile cijeli ovaj četvorogodišnji mandat. Treba se okrenuti pitanjima evropskih i NATO-ovih integracija i treba raditi na tim pitanjima. Pozivamo, iako smo opoziciona politička stranka, vladajuću garnituru na državnom nivou, da se okrenu tim pitanjima, da se hitno deblokira evropski i NATO-ov put BiH. To su teme o kojima treba da raspravljamo' - kazao je Džaferović.

Poslanik SDP-a BiH Saša Magazinović je, upitan kako će se
SDPBiH odrediti u vezi s inicijativom za smjenu ministra Šarovića, kazao da je to pitanje koje u posljednjih nekoliko dana novinari postavljaju, a da pri tome ta inicijativa još praktično ne postoji.

Poslanik HDZ-a BiH Mato Franjičević je, upitan u vezi s inicijativom za smjenu ministra Šarovića, kazao da će HDZBiH o tome zauzeti stav i javno ga prezentirati onda kada ta inicijativa bude na dnevnom redu.
XS
SM
MD
LG