Dostupni linkovi

Crna Gora:ANB procijenila da Brajuškoviću nije ugrožen život


Brajuško Brajusković, bivši policijac u MUP Crne Gore
Brajuško Brajusković, bivši policijac u MUP Crne Gore
Bivšem službeniku policije i spuškog zatvora Brajušku Brajuškoviću, koji je svjedočio o postojanju "crnih trojki" crnogorske policije, Brajušku Brajuškoviću i njegovoj porodici nije ugrožena sigurnost, zaključili su službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Iz ANB-a su, nakon urađene procjene, ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću dostavili takav odgovor, potvrđeno je “Vijestima” nezvanično

Brajušković je prije 20-tak dana optužio bivšeg direktora policije, sada savjetnika predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića i njegovog saradnika, sada direktora zatvora u Spužu, Miljana Perovića da su neposredno organizovali i rukovodili "crnim trojkama" za premlaćivanje i zastrašivanje političkih neistomišljenika.

Brajušković je rekao da mu niko nije javio rezultate procjene i da je iz medija saznao tu informaciju.

"Niko od njih me nije kontaktirao. Vjerujem da je ta informacija tačna i da među njima nema pojedinaca koji su podlegli neprestanom pritisku Veselina Veljovića i Miljana Perovića, koji čine sve, kako bi se čitav slučaj zataškao", rekao je Brajušković.

On je krajem avgusta podnio zahtjev MUP-u, kako bi se uradila procjena njegove i bezbjednosti njegove porodice, smatrajući da su im životi ugroženi nakon što je javno optužio Veljovića i Perovića, nekadašnje policijske funkcionere, da su organizovali "crne trojke" za prebijanje opozicionih političara i nepodobnih novinara.

Brajušković je objasnio da u prijavi za procjenu bezbjednosti nije napisao imena od smatra da mu prijati opasnost, ali je ponovio da strahuje od Veljovića, Perovića i njima bliskih ljudi.

U međuvremnu zamjenik Osnovnog tužioca Saša Čađenović vodi istragu o slučaju "crne trojke"
XS
SM
MD
LG