Dostupni linkovi

Ešton: Donesene važne odluke za Kosovo i Srbiju


Visoka predstavnica EK Ketrin Ešton izjavila da je postignut dogovor Beograda i Prištine o energetici i telekomunikacijama i da su donete "važne odluke" o lokalnim izborima na Kosovu.

Ešton je podsetila da je njen sastanak u Briselu s premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem, nastavak razgovora o sprovođenju njihovog aprilskog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

" Premijeri su postigli dogovor o struji i telekomunikacijama", navodi se u saopštenju posle sastanka, bez daljih pojedinosti.

Što se tiče novembarskih lokalnih izbora na Kosovu, "razmotrili smo postignuti napredak i doneli neke važne odluke kako bi se osiguralo da izbori budu pošteni, uz najveće moguće učešće u izbornom procesu", rekla je visoka predstavnica EU.

Ešton je na kraju izjave, takođe ne iznoseći pojedinosti, istakla da su se Dačić i Tači "složili da će se Radna grupa za izbore, kojom predsedava OEBS, ponovo sastati narednih dana, tako da se blagovemeno sprovedu odluke donete večeras".

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton saopštila je sinoć da su predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači postigli dogovor o struji i telekomunikacijama.
XS
SM
MD
LG