Dostupni linkovi

Crna Gora “afera trojke”:Veljović saslušan, Brajušković tvrdi da je napadnut


Veselin Veljović bivši direktor policije Crne Gore, sada savjetnik predsjednika za bezbjednost
Bivši čelnici crnogorske policije Veselin Veljović i Miljan Perović juče u tužilaštvu odgovarali na optužbe bivšeg pripadnika SAJ-a Brajuška Brajuškovića, o organizovanju “crnih trojki” za prebijanje neistomišljnika.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Saša Čađenović juče je ponovo saslušavao I Brajuška Brajuškovića bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i spuškog zatvora.

“Kratko sam se zadržao kod tužioca. To je bila samo dopuna moje prve izjave”, rekao je Brajušković.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Čađenović je juče pitao Brajuškovića zbog čega je čekao ovoliko dugo, da prijavi krivična djela počinjena prije više od deset godina.

Bivši pripadnik SAJ-a koji je ranije rekao da je bio na čelu jedne od Veljovićevih “crnih trojki” juče je ponovio “Vijestima” da nije ranije progovorio o prebijanjima po naređenju Veljovića i Perovića, jer se bojao njihovih funkcija.

Službenik podgoričkog Osnovnog suda Igor Dijanić juče je u zgradi Osnovnog suda verbalno napao Brajuška Brajuškovića, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, fizički konflikt spriječili su policajci koji obezbjeđuju Osnovni sud koji su Brajuškovića sproveli do kancelarije u kojoj je davao izjavu pred tužiocem Sašom Čađenovićem. Upravi policije, napad nije zvanično prijavljen.

Portparolka Osnovnog suda Ivona Bečić juče je saopštila da predsjednik tog suda Zoran Radović, nema dovoljno informacija o tom događaju i da će danas uzeti izjavu od Dijanića.


Brajušković je “Vijestima” potvrdio da je na ulazu u zgradu suda došlo do incidenta sa Dijanićem, koji ga je vrijeđao. Brajušković je ispričao da je nakon toga pozvao policiju i da su mu rekli da dođe u zgradu Centra bezbijednosti da podnese prijavu, što nije uradio.
XS
SM
MD
LG