Dostupni linkovi

Festival kratke priče u Kikindi i Beogradu


U četvrtak i petak ove nedelje održaće se osmi po redu festival Kikinda Short. U Kikindi će se Festival održati 29. avgusta u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“, dok se narednog dana, 30. avgusta pisci sele u Beograd gde će nastupiti u UK Parobrodu, Kapetan Mišina 6a. Čitanja počinju u 21 sat.

U Kikindi će nakon čitanja nastupiti bend The Loverboys, dok se za Beograd sprema još jedno iznenađenje.

Na Festivalu će učestvovati David Albahari, Enes Halilović i Bojan Krivokapić (Srbija), Berislav Blagojević (BiH), Tea Tulić i Marko Pogačar (Hrvatska), Žuža Čobanka (Mađarska), Aleksandru Potkoava (Rumunija) i Merejn de Bur (Holandija).

Zbog smanjenog budžeta, Festival će po prvi put ove godine trajati svega dva dana, umesto uobičajenih četiri. U skladu sa skromnim sredstvima, smanjen je i broj učesnika, te su organizatori bili ograničeni pre svega na pisce iz regiona, ali je sigurno da visok pripovedački potencijal na koji je publika navikla, nije ugrožen.

Slogan festivala glasi Kikinda Shwortz, a grafičko rešenje ovogodišnjeg logoa su prazni i izvrnuti džepovi. Organizatori su na ovaj način hteli da pokažu stanje kultur u Srbiji jer se „nema para“.
XS
SM
MD
LG