Dostupni linkovi

Otvoren Sarajevo Talent Campus


U okviru Sarajevo film festivala otvoren je i sedmi Sarajevo Talent Campus, koji je namijenjen mladim filmskim profesionalcima, a nastao u saradnji sa Robert Bosch fondacijom i Berlinale talent campusom.

Otvorio ga je režiser Leox Carax.

Na ovogodišnjem Sarajevo Talent Campusu učestvuje 65 mladih režisera, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kritičara iz 15 zemalja jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza

Cilj 7. Sarajevo Talent Campusa jeste održati već definirani balans između predavanja, panel diskusija i razgovora, s jedne strane, te radionica i obuke praktičnog tipa, s druge, a trajat će od 18. do 24. augusta.

“Ono što predstoji talentima je sedmica intenzivnog rada, sesija, predavanja, radionica, druženja, zatim projekcija filmova koji su usko povezani sa samom temom Talent Campusa”, objašnjava menadžerica Sarajevo Talent Campusa Asja Makarević.

Sarajevo Talent Campus bit će domaćin velikom broju eminentnih stručnjaka iz filmske umjetnosti, među kojima su i Danny Glover, Danis Tanović, Amra Bakšić Čamo, Stefan Arndt, Uliks Fehmiu, Leon Lučev, Simon Perry, Patricia Pisters, Dan Fainaru, Jurica Pavičić, Gyula Gazdag, Ula Stfckl, Gabriele Brunnenmeyer, Selina Ukwuoma, Emir Baigazin, Rebecca Cammisa i drugi.
XS
SM
MD
LG