Dostupni linkovi

Mediji: Nove informacije o smrti Lejdi Di


TV stanica "Skaj njuz" javila da postoje informacije da je za smrt princeze Dajane odgovoran jedan bivši britanski vojnik.

Londonska policija ispituje nove informacije o pogibiji britanske princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, pre 16 godina u Parizu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Skaj njuz" je naveo da je za njihovu smrt odgovoran bivši britanski vojnik, te da je ta informacija došla od svekra i svekrve tog vojnika.

"Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik", rekao je novinar "Skaj njuza" Martin Brant koji prati kriminal.

Skotland jard je u saopštenju naveo da se "prikupljaju detalji i procenjuje njihova relevantnost i kredibilitet", ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je BBC.

Procenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična dela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda "detaljno istražuje i ispituje" u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.
XS
SM
MD
LG