Dostupni linkovi

SNS o rekonstrukciji Vlade Srbije


Srpska napredna stranka na današnjoj sjednici Predsjedništva izjasniće se o stavu premijera Ivice Dačića da Ujedinjeni regioni Srbije ne budu dio Vlade.

Predsjednik Skupštine Srbije i potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović kazao je kako Stranka ima povjerenje u predsjednika Aleksandra Vučića da će iznijeti prijedlog koji je u najboljem interesu građana.

Stefanović je rekao da SNS ima snage i energije da radi u pravcu poboljšavanja situacije u Srbiji i obezbjeđivanju boljeg života građana, te da ne traži od Dačića da ne bude i premijer i ministar unutrašnjih poslova.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je Vadu Srbije i vladajuću Srpsku naprednu
stranku da ubrzano okončaju rekonstrukciju i nastave reforme odbacivši ideju o prijevremenim izborima.

U priopćenju iz Nikolićeva ureda istaknuto je kako građani Srbije od države očekuju da im omogući bolji život i da Vlada stvori uvjete kakve imaju građani u svim modernim zemljama. Priopćenje iz ureda srbijanskog šefa države objavljeno je tokom Nikolićeva sastanka s premijerom Ivicom Dačićem.

U priopćenju se naglašava da je vladajuća koalicija, formirana prije godinu dana nakon Nikolićevog izbora za predsjednika Srbije, kao cilj postavila rješavanje nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema, rješavanje problema na Kosovu i napredak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU).
XS
SM
MD
LG