Dostupni linkovi

Jemstvo za Miškovića 12 miliona eura


Miroslav Mišković
Miroslav Mišković
Miroslav Mišković može da bude pušten iz pritvora ako položi jemstvo od 12.000.000 eura, odredilo je Posebno odeljenje Višeg sudau Beogradu.Prema tom rješenju, navedeni novčani iznos mora biti položen u dinarskoj protivvrijednosti i to u gotovom novcu, kako bi se Mišković branio sa slobode.

"Nakon pružanja dokaza sudu da je položen navedeni iznos jemstva u depozit suda, okrivljeni Miroslav Mišković će se pustiti na slobodu", navodi se u saopštenju.

Miroslavu Miškoviću određena je i mjera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu, uz privremeno oduzimanje putne isprave na ime okrivljenog – pasoša.

Mišković je u pritvoru od decembra 2012. godine.

O jemstvu se govorilo i prethodnih mjeseci, a mediji su početkom juna tvrdili da su Miškovićevi branioci spremni da Specijalnom sudu predlože da se vlasnik Delta holdinga brani sa slobode uz kauciju od 25 miliona eura.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.Odlukom suda je ove nedelje pritvor produžen pritvor za još 30 dana zbog opasnosti od bekstva.
XS
SM
MD
LG