Dostupni linkovi

EU: Nema para za evropski medij


Evropska komisija je otkazala tender za svoj onlajn-medij o radu Evropske unije, s godišnjim budžetom od 3,2 miliona evra, objavila je komesarka za pravosuđe Vivijan Reding.

"Zatražila sam otkazivanje tendera jer smatram da je neprikladan za sadašnje vreme, posebno zbog smanjenja budžeta", rekla je komesarka u izjavi za AFP, prenosi Beta.

Tender je raspisan juna za onlajn-medij o radu EU jer je taj rad "potcenjen u štampanim i digitalnim medijima, uprkos njegovom značaju za život ljudi".

Razlog da se naparvi takav evropski medij zasnivao se i na oceni o tome kako 1.600 akreditovanih novinara u evropskim institucijama izveštava o radu EU.

"Informacije o radu EU su retke, neredovne i nemaju širu evropsku perspektivu", saopštio je Generalni direktorat za komunikacije kada je raspisan tender.

"Cilj je da se poveća informisanost o Evropi, da izveštavanje o radu EU na digitalnim platformama bude različitije, da se poboljša razumevanje rada EU među građanima i da se podstakne debata o aktuelnim pitanjima", pisalo je u obrazloženju.
XS
SM
MD
LG