Dostupni linkovi

Venecuela još nije uspostavila kontakt sa Snoudenom


Venecuelanske vlasti još nisu uspostavile kontakt s bivšim saradnikom CIA Edvardom Snoudenom, kojem je venecuelanski predsednik ponudio azil.

"Još nismo stupili u kontakt, ali se nadamo da će Snouden u ponedeljak potvrditi da je spreman da prihvati azil u Venecueli i da ćemo uspostaviti kontakt sa ruskom vladom pošto se on nalazi u Rusiji. Jasno je da on nije na teritoriji Venecuele. Mi treba da čujemo stav ruske vlade o tom pitanju", rekao je ministar spoljnih poslova Venecuele Elijas Haua.

"Budući da je ovaj mladi čovek formalno tražio politički azil u našoj zemlji, treba da razmotrimo njegov zahtev, damo procenu i prihvatimo ga, kao što je predsednik Maduro kazao", dodao je ministar.

Predsednik Vencuele Nikolas Maduro u petak je ponudio Snoudenu humanitarni azil "kako bi bio zaštićen od progona jedne od najmoćnijih vlada u svetu (SAD)".

"Kao šef države i vlade Venecuele odlučio sam da ponudim humanitarni azil mladom Amerikancu Edvardu Snoudenu tako da će on moći da dođe u domovinu Simona Bolivara i Uga Čavesa i pobegne od progona SAD", poručio je Maduro.

Prema njegovom mišljenju, Snouden nije učinio ništa osim što je rekao istinu i posle toga je postao meta progona najmoćnije sile sveta.
XS
SM
MD
LG