Dostupni linkovi

Na prijelazu Bajakovo uhapšeni ilegalni imigranti


Hrvatska granična policija je na prijelazu Bajakovo u teretnom vozilu, kojeg je vozio turski državljanin, pronašla skrivene petoricu državljana Afganistana i jednog državljanina Pakistana.

Strani državljani koji su pokušali ilegalno ući u Hrvatsku, pronađeni su juče u stražnjem dijelu vozila, nakon što je 58-godišnji turski vozač policiji na granici prijavio oštećenje carinskog užeta i sigurnosne brave na stražnjem dijelu teretnjaka, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Pregledom tovarnog prostora pronađeno je šest osoba koje su nezakonito prešle hrvatsku državnu granicu.

Šestorica ilegalnih imigranata protjerana su iz Hrvatske, određena je zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, te je pokrenut postupak povratka u Srbiju iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Po podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do 1. srpnja hrvatsku granicu nezakonito je prešlo ukupno 527 stranaca. U najvećem broju riječ je o državljanima Afganistana (143) i Sirije (100), te Somalije (53), Eritreje (40) i Kosova (33). U prvih šest mjeseci prošle godine granicu je nezakonito prešlo 368 stranaca.
XS
SM
MD
LG